Naat 2 hondjes

 


Mijn naam is Nathalie van Horik en ben het "enige" gezicht achter Hondenschool F.L.O.S.


Samen met mijn man Ed en onze 2 honden, American Bulldog Senna en Beauceron Jaimy, wonen wij in Rotterdam.

Zolang ik me kan herinneren, zijn honden mijn passie. In 1994 kreeg ik mijn eerste hondje Snoopy, een Jack Russel van 3,5 maand oud. Toen ik hem van iemand overnam, bleek ik de derde eigenaar. Eenmaal in huis besefte we snel, dat een goede socialisatie ontbrak en hij veel negatieve ervaringen had meegemaakt. Tegen mannen was hij agressief, kinderen en drukte bleek ook geen succes. Voor ons gezin was het een schatje maar voor onbekenden een “duiveltje”. Door onwetendheid en onvoldoende kennis over het opvoeden van hoe hiermee om te gaan, ben ik hulp gaan zoeken en kwam ik terecht bij HondenVerenigingRidderkerk. Al snel kwam er aanvulling door Quinny (Een Yorkshire Terriër) en Dipsy (Een kruising Welsh Corgi/ Jack Russel). Ons duiveltje is altijd een hondje met gebruiksaanwijzing gebleven maar heeft verder een gelukkig leven gekend van ruim 14 jaar.


In 1996 werd ik gevraagd om les te gaan geven bij H.V.R. en kon ik mijn passie en hobby combineren. Jaren later fuseerde H.V.R. met de Dierenbescherming Hondenschool. Hierbij maakte ik de keus om lessen te geven in gevorderde Gehoorzaamheidtrainingen. Een cursus die men ná het behaalde DB- certificaat mocht gaan volgen.

In 2010 werd de Combisport toegevoegd aan de overige sporten die er al in het assortiment waren. In eerste instantie ben ik de cursus met eigen hond gaan volgen. Door mijn enthousiasme stapte ik in als instructeur. Helaas kwam in juli 2016 een einde aan het cursusaanbod hondensporten bij de Dierenbescherming. Hierdoor hield mijn functie als instructeur G&G en CombiSport op. Aangezien ik na al die jaren nog steeds met veel plezier les gaf nam ik het besluit om zelfstandig Hondenschool FLOS op te starten. 


Door de jaren heen heb ik met mijn honden heel wat verschillende disciplines getraind. Mijn kennis in de omgang met mens en hond en de manier van trainen waarvoor ik kies, zijn ontstaan door 25 jaar praktijk ervaring. Ik blijf mezelf ontwikkelen door bijscholing, lezingen, seminars en workshops. Voor mij zijn nieuwe inzichten en (leer) methoden erg belangrijk om te zorgen dat we de hond begrijpen en leuke en leerzame lessen aan te kunnen bieden. Bent u op zoek naar een gedragstherapeute dan kan ik u doorverwijzen naar een collega die hierin gespecialiseerd is.